Tuesday

Beef Teryiaki


Broiling is a  really really easy way to cook meat. And you don't need to buy an expensive cut. You can get a less expensive cut and leave the beef in a marinade sauce. One of my favorites is teryiaki sauce and all you need to do is to buy a bottle of teryiaki sauce and the beef of course. I usually buy Kikkoman teryiaki marinade & sauce.



Cuts that I suggest to use with this marinade are chuck steaks, sirloin steaks and round steaks.

All you need:

  • Beef - at least 1 inch thick steaks 
  • 1/4 cup teryiaki sauce for each pound of beef

FYI:
A 2lb steak is more than enough for 2 people.

What To Do:


Leave the steak(s) in the marinade in the refrigerator overnight or for at least 8 hours. Turn periodically.
You can place the beef in a container with a lid or in a ziploc bag.






Place the beef on a broiling pan.





Place the pan in the oven set to broil on high.
Broil each side for 4 to 6 minutes depending on the thickness of the beef and depending if you like it rare or medium rare. I suggest you experiment with the time and different cuts of beef until you come to your own conclusions.
Leave the door of the oven partially open while you broil.




That's it!





Para os brasileiros:
Infelizmente eu não sei que cortes de carne eu usaria no Brazil para fazer esse beef no forno. Vou procurar me informar.

Sobre a broiling pan:




A broiling pan tem duas partes.







A de baixo tem uns 3 dedos de profundidade.







A de cima tem uns cortes longos, vazados.







A de cima é como se fosse uma grelha







e encaixa direitinho na de baixo.




Se você não tiver uma broiling pan pode usar uma grelha sobre um tabuleiro de assar.

Eu chamo esse método de churrasco de forno. Se você comprar uma carne melhor não há a necessidade de marinar a carne. Mas tem gente que até faz por causa do gosto.

Beijos!

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