Wednesday

Curried Chickpeas with Coconut Milk



Delicious + healthy = 😀


what you need:

  • 2 tbsp olive oil
  • onion finely chopped
  • garlic cloves crushed
  • 2 cans of 400gr/15oz chickpeas drained
  • 1 can 8 oz diced tomato with liquid
  • 200ml tomato sauce
  • 1 can 13 oz coconut milk
  • 250gr/8oz shredded carrots
  • 120gr/4oz chopped kale or spinach
  • 1 1/5 tbsp curry powder
  • 1 tsp powdered ginger or 1 tsp fresh grated
  • 1 tsp cumin (optional)
  • 2 tsp dried parsley or 2 tbsp fresh
  • salt and pepper to taste


Note:

Instead of adding shredded carrots, steam whole carrots and mash them before adding to the pan. 

You can add any other veggies you like. The more, the better.


what to do:

Saute onions and garlic on oil over medium low heat until translucent

Add curry, ginger and cumin and cook the spices for about 1 1/2 minutes.

Add tomato sauce, cubed tomatoes, coconut milk, carrots and chickpeas. Turn heat up and when it starts to boil turn the heat to low and simmer for 15 minutes stirring occasionally.

Add the kale (or spinach), and parsley and cook for an additional 5 minutes.

Add salt and pepper to your liking. 

Serve with rice or bread.





Receita em Português: 


ingredientes:

  • 2 colheres de sopa de azeite de oliva
  • 1 cebola cortada em cubinhos
  • 2 alhos picados
  • 2 latas de grao de bico sem o liquido
  • 1 lata de tomate em cubo com o liquido
  • 200ml de molho de tomate
  • 1 can 13 oz coconut milk
  • 250gr/8oz cenoura ralada
  • 120gr/4oz espinafre picado
  • 1 1/5 colheres de sopa de curry em po
  • 1 colher de sobremesa de gengibre em po ou gengibre fresco ralado 
  • 1 colher de sobremesa de cuminho em po (opcional)
  • 2 colheres de sobremesa de salsinha seca ou fresca
  • sal e pimenta a gosto


Nota:

Ao inves de cenoura ralada pode-se usar cenoura em cubinhos. 

Use qualquer outros vegetais de sua preferencia. Eu gosto de adicionar abobrinha, batata doce e milho. 


what to do:

Refogue a cebola e o alho no óleo quente até a cebola ficar transparente.

Adicione o curry, gengibre e cominho e cozinhe essas ervas por um minuto e meio.

Adicione o tomate em cubos, o molho de tomate, leite de coco, cenoura e grão de bico. Aumente o fogo e quando começar a ferver, abaixe o fogo e deixe cozinhar por uns 15 minutos.

Adicione o espinafre e a salsinha e cozinhe por mais 5 minutos.

Adicione sal e pimenta a gosto.

Sirva com arroz ou pão.